4 Eylül 2008 Perşembe

ABD, İRAN’A SALDIRACAK KİMİN YANINDA OLACAKSINIZ ?


İsa (a.s.) ilk müminlerinden söz alırken onlara "Allah'a (giden yolda) benim yardımcılarım kimdir?" dediğinde ilk müminleri yani Havariler "Allah (yolun)un yardımcıları biziz." dediler.
İşte bu konudaki yüce kitabımızın ayeti (61- Saf Suresi 14) şöyle:
“ Ey inananlar, Allah'ın yardımcıları olun. Nitekim Meryem oğlu İsa da havarilere: "Allah'a (giden yolda) benim yardımcılarım kimdir?" demişti. Havariler: "Allah (yolun)un yardımcıları biziz." dediler.”

*****
ABD’nin kısa sürede İran’a saldıracağı açık görünüyor. Her ne kadar Irak hezimeti açık ise de batıl/ı düşüncenin dünya sözcüsü/başkanı konumundaki ABD bunu ciddiye almadan İsrail için tehdit arzeden, nükleer bir başarı elde etmek üzere olan, artık petrolde son sözü söyleyen ve dünyada dolar hakimiyetine karşı direnen bu nedenle baş düşman ilan edilen İRAN’a saldırılacağı kesin.
Aslında bu yeterince önemli bir konu ama değinmek istediğim bu değil. Değinmek istediğim böyle bir saldırı halinde çevresi işgallerle ( Irak, Pakistan) ve üslerle (Türkiye, Kuveyt ve Gürcistan) kuşatılmış olan İran’ın yanında ve yardımında kim olacak ???
Kim olmalı???
Yakın bir sürede dünya zulüm şampiyonu ABD, dünya azgınlık şampiyonu İsrail ve benzeri şirket(!) ortakları müminlere, İran İslam Cumhuriyetine yani Müslümanların memleketine saldıracak bu kesin…
Müminlerin yanında kim duracak?
Onlara maddi ve manevi yardımlarda kim bulunacak?
Petrol kuyuları uçaklarla vurulduğunda, nükleer santralleri füzelendiğinde, müminler öldürüldüğünde kim sesini ve yumruklarını yükseltecek?
Batıl/ı insan hakları örgütleri mi? İkiyüzlü bir kısım politikacılar mı? Yoksa imanlarından başka bir gerekçe olmadan, her tür önyargıdan uzak sadece ALLAH RIZASINI gözeterek davrananlar mı?
• Şii-sünni önyargısını mesela…
• Türk-Arap-Acem(İran) önyargısını mesela…
• Yavuz Sultan Selim- Şah İsmail önyargısını mesela…
• Batı kültürüne dahil olmak – doğu kültürüne tabi olmak önyargısını mesela…
İran’ın yanında yer almak inanca uygun davranış olacağı açıktır.
Asıl önemli olan “Allah için nasıl davranmamız gerekir?” meselesidir. Allah için yardımcılar olmak gerek. Manidar olan İsa peygamberin takipçileri olanların değil onlara karşı olanların yanında olmak bugünkü Havari davranışıdır.
Bugünün Havarileri . . .
Bugünün (Beyazları giyip ABD ve yandaşlarının bayraklarını sallayacaklar değil Allah’ın yardımcıları biziz diyecek olan) Havarileri Filistin’in, Afganistan’ın, Pakistan’ın, Küba’nın, Irak’ın yanında oldukları gibi İran’ın da yanında olacaklardır.
Biz de onların yanındayız…
YA SİZ KİMİN YANINDA OLACAKSINIZ !!!?